Digital clock

Ahad, 21 Julai 2013

jalan cerita hidup kita berbeza

tengah denga lagu welcome to my life via simple plan lagu yang dari dulu lagi aku dengan dan maksud lagu ni sangat2 la best,,isi lagu dia pasal remaja akan lalui proses ni. u see, ramai remaja islam kecundang masa lalui proses ni, perlu iman penuh di dada, tapi jangan risau sampai satu peringkat kita akan sedar semua2 ni and turn better. kembali tajuk kita-jalan hidup kita berbeza n tak sama. aku tahu n ALLAH dah aturkan hidup aku cuma aku perlu ubah kearah lebih baik, bandingkan hidup korang dgn kawan2 yang kaya, grant, n macam2 lagi. tapi kau kena ingat ramai lagi hidup yang susah dan tak mengeluh, somalia, palestin n many more. apa hidup kau dah susah sangat ke, aku jenis tak suka tunjuk2 susah mintak simpati. istilah aku fokuskan bukan dari duit, tapi mostly manusia susah hati pasal duit. aku fokuskan pasal jalan hidup kau, ye dulu aku nakal tapi bukan nakal berpeleseran macam takda maruah, aku nakal masa kecik and start masuk sekolah asrama baru aku kenal kehidupan. tanpa mak tanpa arwah abah, aku mula berdikari di tempat orang. aku buntu n mentah tak tahu mengikut aliran hidup orang, lagi2 lepas abah meninggal mak hantar kami kat kampung, masa tu susah dia jangan cakap la, pergi sekolah jalan kaki tanpa duit belanja and macam2 lagi. bila fikir2 rasa sedih. korang lalu ke hidup macam ni? aku tahu ada yang lebih teruk. sekarang aku harap aku ubah hidup aku, matlamat aku bukan dunia tapi akhirat sekali. aku banyak sakitkan hati orang aku harap dorang maafkan aku. taknak ikut hidup cara orang, aku ikut cara aku, n aku tahu siapa aku, dari mana aku datang n kembali. aku perlu kuat dan kuat.terlalu specific susah untuk diceritakan. cukup sekadar ini. hargai kehidupan dan jalan cerita kita sebab ini semua sementara waktu. aku fikir untuk kembali atau berubah? aku tahu pilihan baik buruk itu. aku perlu pilih dan ikut. aku harap bila aku hanyut DIA kembalikan aku kejalan kebenaran. doakn untuk semua.