Digital clock

Jumaat, 29 November 2013

PART 5!!!! what????

Haii! sem 5 dah, sepatutnya kira sem 6 plus sekali dengan pra-dip. 3 tahun menimba ilmu. tapi aku tak aplikasikan ilmu2 ni dalam kehidupan seharian, bila nak aplikasi??? bila? hurmmm. lagi 1 sem akan grad diploma. DIPLOMA?? dunia sekarang diploma tak dipandang sangat, degree okay la, tapi sampai mana akan aku belajar? maybe degree dulu then sambung master, in shaa ALLAH. amin. hah! no crush anymore. i will.....study smart and hard. 2 sem tak dekan hancusssssss!!! tapi sem ni aku takda buat plan2 janji2, apa nak jadik jadik la nak, mak tak kisah, hahahhah! let it be. mungkin sem ni dapat dekan? amin. hati rasa kosong, tak tahu nak coret apa, iyela baru2 lagi, belajar pun tak start lagi. ahaa!!!! 1 bulan lagi umur aku akan 21, goodbye 20, lamanya!! tapi tak ada apa yang boleh dibanggakan. hidup kena berubah ita, dunia sementara, akhirat tu selamanya!! itu sahaja. SALAM.

Jumaat, 13 September 2013

manusia

final semakin hampir, sem ke 4. aku masih dingin dengan kehidupan. masih mencari hidup ke arah mulia. masih gagal. gagal tanpa usaha. ya, itu salah aku. perasaan ingin kembali pada hidup yang lalu kuat, namun iman juga masih kuat. henti disini tentang hidup, biar aku sahaja rasa hidup aku 20tahun itu.
MANUSIA. jenisnya pelbagai. perangainya menggila suara. Dengki sentiasa. kerana mulut badan binasa. aku masih mencari erti sebenar manusia. silap dan benar seperti politik juga. aku masih mengkaji tapi masih mencaci. maafkan aku. hina aku kerna aku juga manusia. dosa menggunung doa diampun yang ESA. matlamat hidup hanya satu, balas jasa ibu, kembali kepada yang SATU. rintangan dihadapi, aku perlu berubah esok tanpa menunggu diubah. capai mimpi yang diingini, capai tahap mulia disisi yang ESA, capai kehidupan sejahtera. malam acap kali air mata mengalir rindu Abah, kasihnya hanya 9tahun aku rasa. jauh dari ibu, kasihmu ku tahu sentiasa. bantu adik2. cukup. Tuhan bantu aku. terima kasih segala. aku tak perlu kamu. kau masih alpa seperti aku sang manusia. mentari menjauhkan diri, bintang menjelma melambai. malam aku masih seperti biasa.

Ahad, 21 Julai 2013

jalan cerita hidup kita berbeza

tengah denga lagu welcome to my life via simple plan lagu yang dari dulu lagi aku dengan dan maksud lagu ni sangat2 la best,,isi lagu dia pasal remaja akan lalui proses ni. u see, ramai remaja islam kecundang masa lalui proses ni, perlu iman penuh di dada, tapi jangan risau sampai satu peringkat kita akan sedar semua2 ni and turn better. kembali tajuk kita-jalan hidup kita berbeza n tak sama. aku tahu n ALLAH dah aturkan hidup aku cuma aku perlu ubah kearah lebih baik, bandingkan hidup korang dgn kawan2 yang kaya, grant, n macam2 lagi. tapi kau kena ingat ramai lagi hidup yang susah dan tak mengeluh, somalia, palestin n many more. apa hidup kau dah susah sangat ke, aku jenis tak suka tunjuk2 susah mintak simpati. istilah aku fokuskan bukan dari duit, tapi mostly manusia susah hati pasal duit. aku fokuskan pasal jalan hidup kau, ye dulu aku nakal tapi bukan nakal berpeleseran macam takda maruah, aku nakal masa kecik and start masuk sekolah asrama baru aku kenal kehidupan. tanpa mak tanpa arwah abah, aku mula berdikari di tempat orang. aku buntu n mentah tak tahu mengikut aliran hidup orang, lagi2 lepas abah meninggal mak hantar kami kat kampung, masa tu susah dia jangan cakap la, pergi sekolah jalan kaki tanpa duit belanja and macam2 lagi. bila fikir2 rasa sedih. korang lalu ke hidup macam ni? aku tahu ada yang lebih teruk. sekarang aku harap aku ubah hidup aku, matlamat aku bukan dunia tapi akhirat sekali. aku banyak sakitkan hati orang aku harap dorang maafkan aku. taknak ikut hidup cara orang, aku ikut cara aku, n aku tahu siapa aku, dari mana aku datang n kembali. aku perlu kuat dan kuat.terlalu specific susah untuk diceritakan. cukup sekadar ini. hargai kehidupan dan jalan cerita kita sebab ini semua sementara waktu. aku fikir untuk kembali atau berubah? aku tahu pilihan baik buruk itu. aku perlu pilih dan ikut. aku harap bila aku hanyut DIA kembalikan aku kejalan kebenaran. doakn untuk semua.

Isnin, 10 Jun 2013

sem 4--semoga baik baik selalu

yeah! dah masuk sem yg ke 4. memang x sedia lagi, tapi kalau sedia pun still ditakuk yang lama. biarla masa menentukan. harap dapat study dengan senang and banggakan mak. taknak jadik macam dulu. teruk. jatuh.niat dihati belaja kerana ALLAH dan dapat manfaat. balas jasa2 mereka. semoga aku bahagia sentiasa. amin.

Khamis, 9 Mei 2013

dekan dalam jamban hati

sem ni sedih dengan diri sendiri. lagi2 tengah layan lagu. hurmm. dah diagak akan x dapat dekan sem ni. ponteng class selalu akhirnya makan diri. memang patot pon. roda. atas dan bawah. baru ade kesedaran kalo x sampai bile x nak sedarkan. ade lagi 3 sem. kalau dapat dekan mase diploma ptptn still kena bayar. so kena kekalkan pointer higher2 utk masuk degree baru dekan every sem utk free ptptn.(sedapkan hati). kena rajin sem depan x boleh malas2.luahan kekecewaan terhadap diri tuli ini.

Jumaat, 12 April 2013

semester tiga berakhir!

yeah!! tamat segala kenangan yang bersemi disini. last paper hari ni,, walaupon agak teruk tapi insyaALLAH DL lagi sem ni,, walaupon rasa2 pointer akan turun. hahaha! so disebabkan itu la aku teruk.. apa sebab? sebab ponteng kelas selalu! cuti 2 bulan akan ke cheras carik pengalaman carik duit poket dan sentiasa hidup berdirkari. jangan susahkan mak.. kesian mak. huuuuhhh! nak makan then kemas2 baju and whattt??? balikkk! rindu segamat takpa next sem jumpa lagi 3 sem to go. alhamdulillah segala2nya. kenangan akan disimpan dalam laci hati dan rasa akan dibuka untuk dikemasrapikan kembali.

Isnin, 25 Mac 2013

sebulan 3hari!

hampir sebulan. final lagi 3 hari, adakah aku cukup sedia? bolehkah aku campurgaulbatikan apa yang telah aku pelajari selama ni? macam tak cukup atau terlebih cukup? hanya ALLAH yang tahu.aku pastikan aku dapat aku mahukan. walaupon aku teruk sangat2 semester ni. aku boleh!

Selasa, 26 Februari 2013

banyak berlaku

frust? tak pon,, aku tahu ape aku buat ape aku dapat. first time fail dekat uitm. relax ade mase lagi ade test lagi and ade final nanti. buat baik2. kau menyesal tak ponteng kelas? ade la sikit. teruk kau ni,,, tapi kau boleh kan.mase suntuk tinggal berape lama je lagi nak abis sem. so aku boleh!! jangan bazir mase kau lepak2, berangan2 and whatever. ingat sebab kau nak berjaya ita. lagi satu please ita stop berharap  kat TUT. ape tu? hahahaha tertentu je tahu tu.. tapi perasaan ni?? entah la.. firasat selalu betul tapi sampai bila. ubah diri ubah pemikiran ubah mase depan. sombong sikit la tapi nk senyum tu malu poyo kan. berubah!!!! jangan bazir saat sekali pon ita. ingat belajar utk kehidupan yang sekali nie saje.

Ahad, 6 Januari 2013

2013

1.aku masuk 20 tahun
2.nenek yg aku panggil wan meninggal
3.aku lost buntu tepu.
4.esok lusa aku sambung tulis